Solbeskyttelse

Hvorfor solbeskyttelse?

Hud- og modermærkekræft skyldes især udsættelse for uv-stråling fra den naturlige sol og solarier. Det anslås af WHO, at op til 90 % af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft direkte kan tilskrives uv-stråling og dermed kan forebygges. Når du får for store doser af solens skadelige uv-stråling, bliver huden rød. Jo flere forbrændinger og jo mere uv-stråling du udsættes for gennem livet, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft. Derfor er solbeskyttelse vigtig. Følg de tre solråd: skygge, solhat og solcreme.

Solkampagnens 3 solråd

Skygge mellem 12 & 15

Solens uv-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen.

 

 

 

Solhat/tøj

Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen er en solhat med bred skygge og en langærmet t-shirt den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling.

 

 

 

Solcreme

Solkampagnen anbefaler svanemærket og miljømærket solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Brug faktor 15 i Danmark og faktor 30 i lande hvor solen er stærkere.

https://www.cancer.dk/solkampagnen/